Tillbaka till Om oss

Presentation av föreningen

Forssjö fiskevårdsförening bildades 1954 och hette då Ericsberg fideikommiss fiskevårdsförening. För att vara medlem i föreningen var man tvungen att jobba på sågen i Forssjö eller bo i Forssjö samhälle.

2013 bytte föreningen namn till Forssjö fiskevårdsförening och arrenderar numera båtplatser, fiskestuga och fiske inkl. kräftfiske i Forssjösjön från Ericsberg. Numera kan alla som har ett intresse av fiske och fiskevård bli medlemmar i föreningen.

Föreningen driver också verksamhet vid Ljusgryten och Jättens handfat. Vid Ljusgryten bedrivs put and take fiske av regnbåge och öring året om. Vid Jättens handfat har företag eller föreningar möjlighet att köpa fiske för privat arrangemang.

Föreningen har i dagsläget ca. 200 medlemmar och föreningen drivs helt och hållet av ideella krafter!